4x waarom structuur zo belangrijk is

Waarom is structuur zo belangrijk?

Je wilt niet weten hoe vaak ik geprobeerd heb om te leven op de golven van het leven. Om los te laten, immers niet alles in het leven kan gepland worden. Soms op advies van een therapeut of coach, soms omdat men mij niet spontaan genoeg vond. Om vervolgens doelloos en met mijn ziel onder de arm ronddoolde. Me waardeloos en een nietsnut voelde. Nog verder van huis geraakte dan dat ik al was. Terwijl ik later van mijn zus hoorde dat ik als kind en in mijn tienerjaren altijd in de weer was met planners en boekjes. Mijn dromen tot in detail uitwerkte. Altijd dromen terug bracht tot structuren, feiten en zorgde voor overzicht. Dus………

“Ik heb structuur en overzicht nodig” om mijn dromen waar te maken en ik weet dat ik niet de enige ben. Maar waarom kan die structuur zo belangrijk zijn voor vrouwen?

#1 Waarom structuur zo belangrijk is.

Overzicht.

Als vrouw, moeder, partner (doorstrepen wat niet van toepassing is) hebben we een aantal agenda’s waarover we het overzicht willen behouden. Gebeurd dat niet, dan is de kans groot dat je de balans kwijt raakt. En niet alleen jij, de rest van je directe omgeving ook. Want als moeder de vrouw het niet weet, wie moet het dan weten. Toch?

Een agenda/planner, hoe groot, uitgebreid of in welke vorm dan ook is een vereiste voor een goed overzicht. Sinds jaar en dag hangt bij ons in de keuken, De enige echte family survival kalender. Deze kalender geeft me in 1 oogopslag het overzicht wat ik nodig heb om de balans te behouden. En nog krijg ik de vraag gesteld door iemand in de keuken wanneer die afspraak ook alweer was. ZUCHT 🙈

#2 Waarom structuur zo belangrijk is.

Verdelen van tijd.

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar ik heb 24 uur in een dag zitten, waarvan ik er minimaal 7 slapend doorbreng. Dus als mijn ogen open zijn, wil ik de tijd goed besteden. Dan is het handig als je weet wat je die dag op de planning hebt staan. Zodat je ruimte hebt voor de zaken die je verder brengen, maar zeker ook ruimte hebt voor onverwachte zaken of gewoon voor even helemaal niets.

Dat geeft rust. En bedenk ook dat je niet alles in 1 dag hoeft te doen. Rome is tenslotte ook niet in 1 dag gebouwd.

Lees ook: 5 vragen om de balans terug te vinden.

#3 Waarom structuur zo belangrijk is.

Het zorgt voor een fundament of vangnet.

Doordat je een kader hebt waarbinnen je je veilig voelt, waar je de controle over hebt, kan je de klappen van alle dag opvangen. Wat ik hiermee bedoel is. Het is niet zoals bij mens erger je niet dat je helemaal van vooraf aan moet beginnen als er iets heftigs gebeurd waar je juist niet de controle over hebt. Je gaat hooguit terug van waar je vandaan kwam. Om vandaar je boeltje weer op te pakken en door te gaan als je er klaar voor bent. Op een sterk fundament kan je vertrouwen en bouwen.

Een heleboel vrouwen om mij heen hebben niet zo’n fundament. Ze blijven taken erbij krijgen, thuis of op het werk. Weten altijd wel een manier om het in hun te drukke schema te passen totdat alles instort. En dan…….. zijn ze helemaal terug bij af, waar dat dan ook is. Vaak weten ze dat niet eens, waardoor ze de zin van het leven, relatie, werk in twijfel trekken met vaak als resultaat overspannenheid of een burn-out. Als ze een systeem, programma, het fundament hebben om op terug te vallen, blijft de ‘schade’ beperkt. Je komt terug op een veilige plek, vanwaar uit je opnieuw dezelfde richting op kan gaan, of……… Een hele nieuwe weg. Dat is aan jou. 

#4 Waarom structuur zo belangrijk is.

Zorgt voor de juiste balans.

Mijn moeder heeft me geleerd dat overal waar TE voor staat niet goed is. Dus ook een TE strakke planning is niet goed. Of TEveel aandacht aan één onderdeel in je leven. Vindt de juiste balans tussen werk en privé. Weet waarom je iets doet. Als je dat voor ogen houdt en zorgt voor de juiste balans tussen de Skittles (de moetjes die niet bijdragen aan je geluk of balans) & Oranges (zaken die wel bijdrage aan je geluk en balans) dan komt het altijd goed.

#5 Waarom structuur zo belangrijk is

Maak gebruik van tools.

Waarom het wiel uitvinden als iemand het al voor je gedaan heeft? Die tijd die je kwijt bent met zoeken naar de juiste aanpak om structuur aan je leven te geven, heeft misschien al iemand gevonden. Wat voor mij werkt, hoeft niet voor iedere vrouw te werken. Maar als je een structuur nodig hebt om je leven (opnieuw) vorm te geven vanaf een stevig fundament. Kan ik je verder helpen. 

Ik heb een handige tool gemaakt, die je hieronder kunt aanvragen. Waarmee je de eerste stap zet naar meer balans. Het is een life planner waar je dromen de richting aangeven waar je naar toe wilt. Zeg maar het beton vormen van je fundament. Wat als leidraad dient om je planning structuur te geven.

In combinatie met de facebook groep voor vrouwen die hardop durven te dromen zorg je voor die eerste structuur. 

Gratis Life Planner

Gratis Dromen Planner.

Ik kan me voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Want er komt gewoon heel veel op je af. Je voelt je onzeker en misschien ook wel machteloos. Want waarom zou het deze keer wel lukken?

In de weggever die ik graag met je wil delen, laat ik zien dat je je leven overzichtelijker kan maken, door te kijken naar 7 belangrijke gebieden. Dan is het makkelijker om een nieuw begin te maken. Klik op de button hieronder om de weggever in je mailbox te ontvangen. 

Affiliatie marketing.

In deze blog heb ik affiliatie marketing geplaatst, waarbij ik producten of diensten van anderen promoot en een financiële beloning krijg voor elk verkocht product. Ik ben hier uitermate selectief in en promoot alleen producten die ik ook daadwerkelijk zelf gebruik of heb gebruikt.

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Een eerste stap die je kan nemen om weer in je kracht te staan is de planner aan te vragen en je aan te melden bij de facebook groep voor vrouwen die hardop dromen. En die eerste dromen gaan opschrijven.

Een droom is pas groot genoeg als je hem met samengeknepen billen opschrijft en het zweet je uitbreekt.

Deel jouw dromen in de facebook groep.

4x waarom structuur zo belangrijk is
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?