Zelf Sabotage

Herken Zelf Sabotage en zorg dat je het een stap voor blijft.

De afgelopen weken heb ik in mijn blogs verteld over gewoonten en mentale blokkades die ons tegen houden dat te bereiken in het leven wat belangrijk voor ons is. Vandaag wil ik met je praten over….. 

Zelf Sabotage.

Wist je dat als je op het punt staat iets te bereiken in je leven, je het risico loopt om je vooruitgang te niet te doen? De afgelopen week ben ik (bijna) in deze val getrapt. Het gevoel hebben dat je er bijna bent. Dat je droom binnen handbereik is en dat je alleen je hand hoeft uit te steken om hem vast te grijpen.

Om vervolgens de oplossing ergens anders te zoeken in plaats van te rade gaan bij jezelf waardoor je steeds stopt op het moment dat het moeilijk wordt. Waarom doe ik altijd 1 push up minder dan mijn personal trainer mij vraagt te doen? Waarom geef ik op of zoek ik naar een andere oplossing?

Welke mindfuck speelt hier een spelletje met ons?

In ons leven slaat het onderbewuste van alles op. Het helpt ons beslissingen te nemen, gebaseerd op resultaten behaald in het verleden. En eigenlijk is het net zoals bij beleggen, behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar waarom laten we ons toch leiden door die (vaak negatieve) ervaringen uit het verleden?

Lees hier: Emotionele balans.

Reptielen Brein.

Heel simpel. Ons reptielen brein. Het beestje hoeft maar een naam te hebben toch? Dat reptielen brein heeft maar 1 taak, ons in leven houden op basis van opgedane ervaringen. Want dat is veilig, bekend terrein en vertrouwd. Een soort van vangnet.

En als er iets creatief is in het bedenken van smoesjes dan is dat wel ons reptielen brein. Heerlijk om de schuld op iets anders te schuiven. Hahahaha.

Want hoe vaak zeggen we niet tegen ons zelf dat het oké is om onszelf op een ijsje te trakteren als je 15 kilo bent afgevallen. Om vervolgens steeds vaker ons iets te gunnen en we weten allemaal waar dat eindigt. Been there, done that!

Onthoudt: je bent slim, succesvol (echt wel! Gewoon op je eigen unieke manier), mooi en in staat om te zorgen voor een grote verandering. Bij jezelf en bij anderen. De manier om je reptielen brein en dus je eigen zelf sabotage de mond te snoeren is…..

Houd je doel voor ogen! 

Sterke doelen die het reptielen brein het zwijgen opleggen. Op deze manier creëer je een vangnet dat je opvangt als het reptielen brein begint te piepen. En jij op het punt staat te luisteren. 

Ik verleid mijn reptielen brein met geur en een aantal sterke doelen, gecombineerd met beloningen die positief zijn en bijdrage aan het welzijn van mezelf en mijn familie. Met geur kan je nieuwe geurherinneringen creëren die jouw reptielenbrein dan gaat koppelen aan een nieuwe positieve herinnering. En als het lastig wordt, je door die geur weer te ruiken, je reptielen brein op andere gedachten brengt. 

Lees ook: De kracht van essentiële olie.

Soms is het fijn om met iemand te praten, vooral als je geregeld jezelf saboteert. En je niet weet hoe je het patroon kan doorbreken. Met veel liefde luister ik naar je verhaal en weet ik al snel welke geuren jouw reptielen brein op andere gedachten kan brengen.

Droom niet alleen over het leven dat je wil. Start met het te leven.

Voor vrouwen heb ik een Gratis 21 daagse challenge klaar staan, zodat je in 21 dagen je reptielen brein leert kennen en een begin kan maken met jouw droomleven.  

21 daagse Challenge voor Vrouwen.

In de GRATIS 21 daagse challenge voor vrouwen (mannen mogen ook meedoen hoor!) ga ik met je aan de slag. Je leert jezelf beter kennen. Waar ben je uit balans, tegen welke angsten loop je aan? En hoe plaats je die angst in perspectief en leer je toch die stap te zetten die je verder brengt richting jouw droomleven. Geef je hieronder op en/of meld je aan bij de facebook groep.

Challenge voor vrouwen

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Houdt Zelf Sabotage je tegen?
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?