Hoe zorg ik voor meer wellness

Hoe zorg je voor meer wellness?

Het nastreven van een opwindende toekomst, waar je de beste versie van jezelf kan zijn vergt veel energie en uithoudingsvermogen. Ook kost het energie om de rommel op te ruimen, nieuwe plannen te maken en nieuwe wegen in te slaan. Je zult waarschijnlijk ook veel mentale energie kwijt zijn om buiten je comfortzone te komen. Plus extra fysieke energie nodig hebben om de veranderingen te maken die je wilt. Je lichaam (en geest) moet volledig gefocust zijn om je bij deze inspanning te ondersteunen. Je zult ook fit willen zijn om van je nieuwe leven te genieten als je er eenmaal bent. Dus wat kan je doen?

Werk aan je algehele wellness.

Zowel fysiek als mentaal. Of je nu een bankhanger bent of een doorgewinterde triatleet. Het gaat erom dat je meer voedsel kiest dat rijk is aan voedingsstoffen, effectiever traint en minder “rotzooi” eet. Dat betekent niet alleen gezonde voeding in je buik stoppen, maar ook gezonde gedachten in je hoofd zetten.

Lees ook: 3x Fitness

7 tips voor een gezondere, meer gefocuste en energiekere jij!

Deze tips helpen je op weg naar een gezonde levensstijl, meer energie en een innerlijke mentaliteit die de overweldiging gemakkelijk aan kan.

Hou het simpel.

Gimmicks en snelle oplossingen zijn geen legitieme vervanging voor gezond verstand, goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging. De meeste mensen kennen de basis: eet minder dan je verbrandt of verbrand meer dan je eet. Het is ook logisch dat voldoende slaap en regelmatige lichaamsbeweging niet alleen je humeur verbetert. Maar ook je energie, je zelfvertrouwen vergroot en je lichaam jeans klaar houdt. Als je er goed uitziet, voel je je goed – en dat soort ‘sparkle’ is moeilijk te weerstaan.

Lees ook: Ready Set Go.

Ontdek wat niet goed voor je is.

Start een “eliminatiedieet” en eet drie tot zes weken schoon. Oorspronkelijk ontworpen om voedingsmiddelen te identificeren die allergische reacties en spijsverteringsreacties kunnen veroorzaken. Het eliminatiedieet raadt aan om eerst alleen gezonde groenten, fruit en eiwitten te consumeren (d.w.z. de rotzooi te elimineren). En vervolgens ‘probleemvoedsel’ zoals gluten, zuivelproducten, soja, geraffineerde suiker, cafeïne en alcohol – een voor een – weer toevoegen. Om te zien welke problemen ze kunnen veroorzaken, zoals bijvoorbeeld indigestie, opflakkeringen van de huid, slapeloosheid, migraine, gebrek aan focus en meer. Een mooi bijkomstigheid van dit dieet is de mentale helderheid en boost in energie die het lichaam krijgt.

Drink meer water.

Best simpel toch? Maar in tegenstelling tot frisdranken, koffie en andere vloeistoffen, helpt (gezuiverd) water je cellen te hydrateren en afvalstoffen te verwijderen die je lichaam probeert te af te voeren op weg naar wellness. Omdat deze afvalstoffen worden verwijderd, heeft je lichaam steeds minder vetcellen nodig om de afvalstoffen op te slaan.

Werk harder.

Naarmate ons lichaam zich aanpast aan lichaamsbeweging lijkt het steeds moeilijker om in vorm te blijven. Het metabolisme vertraagt ​​en de 5 kilometer die je al jaren loopt, leveren ineens niet dezelfde voordelen op als voorheen. Daarom moet je je spel continu verbeteren. Beweeg een beetje sneller, loop een beetje verder en voeg een nieuwe activiteit toe zoals zwemmen, weerstandstraining of hot yoga. Wissel af en je lichaam zal weer reageren.

Concentreer je op je geestelijke gezondheid.

Depressie, angst en andere aandoeningen kunnen een geweldig leven in de weg staan. Hoewel ze over het algemeen kunnen verbeteren door dagelijkse lichaamsbeweging, goede voeding, meditatie en een gezondere levensstijl. Moeten deze aandoeningen soms direct worden aangepakt – door een professional – als onderdeel van je reis naar maximale Wellness. Essentiële oliën kunnen ondersteunend werken aan je geestelijke gezondheid.

Lees ook: De kracht van Essentiële Olie.

Mediteer.

Dagelijkse meditatie kan je helpen om duidelijk te krijgen wat je in specifieke situaties moet doen. Nieuw onderzoek zegt dat meditatie ook de hersenfunctie, stemming en creativiteit verbetert. Er zijn honderden boeken en audio-meditaties om je te helpen een dagelijkse meditatie-gewoonte te creëren.

Lees ook: 3x Faith.

Wees consequent.

Wees bij het nastreven van je doelen consequent in je inspanningen en wees geduldig met jezelf terwijl je vorderingen maakt. Bekritiseer jezelf niet als je van je plan afwijkt. Zorg ervoor dat je af en toe een paar cheat-dagen inplant om de zaken vol te houden. En weet dat je altijd weer de draad kan oppakken.

Lees ook: Hoe vind je de balans?

Maximale Wellness.

Werken aan je gezondheid en fitheid is natuurlijk slechts een deel van het proces om een ​​algehele balans in je leven te creëren. Er zijn ook je OolaFinance, OolaFamily, OolaField, OolaFaith, OolaFriends en OolaFun om te overwegen. De sleutel is om te beslissen wat je wilt op deze gebieden. Een aantal doelen te stellen en verantwoordelijk te blijven voor het dagelijks ondernemen van actie om die doelen te bereiken. Door met een Oola Life-Coach samen te werken, kan je op het goede spoor blijven en verantwoordelijk blijven voor de resultaten. En ik ben hier om te helpen.

Lees ook: 3 stappen naar een leven vol Oola.

Gratis Life Planner.

Ik kan me voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Want er komt gewoon heel veel op je af. Je voelt je onzeker en misschien ook wel machteloos. Want waarom zou het deze keer wel lukken?

In de weggever die ik graag met je wil delen, laat ik zien dat je je leven overzichtelijker kan maken, door te kijken naar 7 belangrijke gebieden. Dan is het makkelijker om een nieuw begin te maken. Klik op de button hieronder om de weggever in je mailbox te ontvangen. 

Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?